Försäljning Övrigt (Bostäder), Crecente, Pontevedra, Spanien, Mosteiro 19,Albeos,Crecente

Försäljning - Cod. 43788

  • Typ: Övrigt (Bostäder)
  • Område: 528 m²
  • Antal rum: 0
  • Våning: 0

Klostret i Albeos är en av de fastighetspärlor som ropar efter en värdig överlevnad, inte bara som en berömd ruin, utan som en levande och användbar byggnad, uppdaterad för tiden.

Dess existens kan spåras tillbaka till 1071, när drottning Urraca beviljade den till katedralen i Tuy, med data som tyder på att den går tillbaka till slutet av 1000-talet. Det dyker upp igen 1199, i Urraca Fernandez testamente, och 1499 när klosterlivet i Albeos upphörde som ett resultat av reformen av benediktinerklostren. Den fortsatte sedan sin nedgång fram till disamortiseringen 1835, då den upphörde att användas som en religiös byggnad.

Sålunda har den nått våra dagar, föremål för progressiv ruin. Av den ursprungliga byggnaden återstår en rektangulär byggnad, till vilken två enkla angränsande rum är fästa på en av dess längre sidor. Dörrens överliggare till en av dem är en gravplatta med representation av en kvinnofigur, vars tillstånd inte tillåter oss att urskilja vem den skulle kunna motsvara, men på grund av sin antiken kunde den gå tillbaka till tiden för det tidigare nämnda Doña Velasquita.

Den andra har en halvcirkelformad båge sammansatt av släta och släta voussoirs, vända direkt över karmerna, också utan någon form av gjutning. Tympanen i denna båge bildas av ett imponerande monolitiskt stycke snidat på båda sidor, en av dem med ett fotkors över vilket en cirkel och ett annat kors sammansatt av kombinationer av halvcirklar är överlagrade, det vill säga ett så kallat knutkors.

Den andra fronten leds av en sittande och nimbed Maiestas eller Pantocrator, som håller en bok i sin vänstra hand och välsignar med sin högra. En ängel och en kerub, stående, lutade mot överliggaren och med sina vingar exemplariskt anpassade till utrymmet där de är insatta, håller mandorlan i vilken de är inramade. Som stöd för trumman tjänar två korbel som bär baggehuvuden, monterade i tur och ordning på karmar med kanter profilerade av en konkav list och prydda med knappar. Bara detta stycke motiverar införandet av Albeos bland de mest anmärkningsvärda resterna av spansk romansk arkitektur.

Det större rummet, nu utan tak, bildas av tjocka granitväggar. Asthlars, för det mesta väl kvadratiska och perfekt bäddade, är av olika storlekar. Särskilt anmärkningsvärt är de bitar av mycket större längd än bredd, sällsynta under den romanska perioden och före 1100-talet. Detta rum har också halvcirkelformade bågformade voussoirs, med enkel dekoration. Mycket anmärkningsvärda är murarens märken och dekorativa motiv på några askar, samt spår som finns på dess väggar som tyder på att den hade två våningar, så enligt experter var det en bostad vid något tillfälle.

Vi talar om en helt unik fastighet, med extraordinära historiska och konstnärliga värden.

Utmaningen är förstås att hitta en möjlig användbar destination. Spåren av tidigare användningar får oss att fundera på en möjlig korrekt dokumenterad och reversibel restaurering. Om vi går till Google kan vi se vikten av Albeos i en vinregion som får enorm betydelse, och som börjar ge oss ledtrådar om möjliga användningsområden. Vinregionen Condado har ett viktigt vingårdshögkvarter i Crecente, av vilka några använder Albeos som en del av sitt varumärke. Xunta de Galicia är intresserade av att utveckla turistintresset i detta område och måste se med positivitet förstärkningen av ett kulturellt landmärke som detta, särskilt om det kombinerar attraktionskraft och marknadsföring av lokala produkter.

REGISTRERADE BESÖK FÖR DETTA MEDDELANDE

Besök indelade efter ursprungsland

Byta datumintervall

Fråga efter denna bostad


REALIGRO FREE ADVERT
Jag skulle vilja få updateringar angående liknande erbjudande
I'm over 18, I accept Terms of Use and Privacy Policy.*
Avbryt
2005-2024 REALIGRO REAL ESTATE LTD. All Rights Reserved - VAT Nr: 893969932
Neikos Digital Agency
  1. Inställningar

    För en bättre användning av Realigro hemsida, ange inställningar för språk, valuta, kvadratmeter eller kvm ft

    Ställ nu Visa inte igen
BB